با سلام و درود خدمت همراهان عزیز و همیشگی مجله ماه سرا در این مقاله می خواهیم درباره نکات بهداشتی در دوران بارداری که باید رعایت کنید. نکات جذابی را بیان کنیم با ما همراه باشید.
مقدمه:
یکی از اساسیترین و مهمترین مسائل مربوط به مادر و کودک رعایت بهداشت و تامین سلامت روحی و جسمی مادر و کودک می باشد.این گروه جز آسیب ترین دسته های اجتماعی هستند گروه حساس بیشتر در معرض خطرات محیطی قرار دارند.در این مقاله درباره نکات بهداشتی در دوران بارداری که باید رعایت کنید. صحبت میکنیم می خواهیم خالی از لطف نیست تا انتهاء با ما باشید.
عدم رعایت بهداشت در مادر و کودک:
در صورت بی دقتی به رعایت نکات بهداشتی ممکن است عواقب جبران ناپذیری برای آنها به بار بیاورد و گاهاً به مرگ منجر شود مسئله های زیادی در شاخه بهداشت مادر و کودک طرح شده است که باید به آنها توجه کرد.
رعایت اصول بهداشتی در چه مواقعی مهم است؟
رعایت این دستورات ساده بهداشتی برای پیشگیری از مشکلات احتمالی در خلال حاملگی یکی از اصلی ترین و ایمن ترین راه های حفظ سلامت مادر و رشد و پرورش نوزاد و به سلامت به دنیا آمدن او به شمار میرود.
رعایت اصول بهداشتی در طب سنتی:
در طب سنتی ایرانی برای جلوگیری از خطرات و کاهش عوارض در بارداری و مشکلات در مورد تغذیه، خواب ،استحمام، ورزش و فعالیت های بدنی مناسب توصیه هایی برای دوران بارداری ذکر شده است.
تغذیه مادران در دوران بارداری از نظر طب سنتی:
توصیه برای تغذیه بانوان باردار به این صورت است.که مقدار غذای مادر باردار نباید کم باشد نباید زیاد باشد باید به اندازه متعادل مصرف شود چراکه هنگام بارداری به معده و روده فشار می آورد و در صورت پرخوری ممکن است دستگاه گوارش مادر دچار مشکل شود و برای حذف دچار آزار و اذیت شود پس از هرگونه پرخوری پرهیز و دوری کنید.
عوارض گرسنگی و پرخوری در بارداری:
یک مادر باردار به هیچ عنوان نباید گرسنه بماند و باید همیشه معده خود را سیر نگه دارد اما توجه داشته باشید از پرخوری پرهیز شود در زنان باردار خوردن و نوشیدن آب توصیه میشود اما توجه داشته باشید که در این مورد زیاده روی نکنید چرا که افراط در خوردن آب ضرر دارد سعی کنید.
مصرف سرکه و ادویه ممنوع:
در دوران بارداری سرکه و مواد اسیدی که طبع آن ها خیلی سرد یا خیلی گرم باشند زیاد مصرف نکنید از خوردن ادویه های تند و تلخ زیتون خام فلفل پرهیز کنید چرا که ممکن است دچار حساسیت و آلرژی شوید.
مصرف غذاها در بارداری که نباید در مصرفش زیاده روی کرد:
مصرف گل بنفشه و ختمی در بارداری مطلقاً ممنوع است. در دوران باردی که دیگر نباید زیاد در مصرف آن زیادهروی کنید مثل کنجد و نخود و لوبیا می باشد که این مواد در دوران بارداری باید با احتیاط بیشتری مصرف شود.
مصرف سکنجبین در بارداری:
شما می توانید سکنجبین را در مصرف روزانه خود قرار دهید چرا که این نوشیدنی در دوران بارداری توصیه میشود.
نان و غذای سالم برای زنان باردار:
غذای مناسب برای خانم های باردار می تواند نان سالم سوپ رقیق و کمی چرب باشد چرا که به واسطه سوپ می توانید از یبوست احتمالی که مشکل اکثر خانمهای باردار است جلوگیری کنید.
خون ساز طبیعی در دوران بارداری:
زده تخم مرغ عسلی در دوران بارداری باعث می شود که خون مفید تولید شود و بهتر است شما در دوران بارداری از تخم مرغ عسلی به میزان بیشتری استفاده کنید.
میوه های مناسب برای زنان باردار:
میوه هایی که برای خانم های باردار توصیه می شود ازجمله گلابی شیرین سیب ترش و شیرین انار ترش و شیرین و مویز میباشد خوردن سیب در دوران بارداری شدت توصیه می شود.
پرهیز از حمام طولانی:
خانم های باردار باید طولانی از حمام های طولانی مدت خودداری کنند البته هنگامی که زمان زایمان نزدیک است میتوانید با حمام های مکرر و طولانی تر به زایمان خود را کمتر کنید.
ترس و هیجان ممنوع:
از ترس های شدید و هیجانات ناگهانی پرهیز کنید عصبانیت زیاد صدمه های زیادی به نوزاد در حال رشد در رحم می دهد مادر باردار در دوران بارداری باید همیشه در وضعیتی مطلوب و شاد قرار بگیرید.
توصیه طب سنتی در مورد تحرک بانوان باردار:
یکی از توصیههای طب سنتی در هنگام بارداری از فعالیت بدنی و ورزش دور نشوید چرا که این کار آسیبهای جدی به جسم و روان شما خواهد زد. بارداری یک فرایند طبیعی است و شما میتوانید همانند شرایط عادی زندگی تان با لطافت بیشتری به فعالیت های بدنی خود بپردازید فقط توجه داشته باشید از دویدن و پریدن و اشیا سنگین جلوگیری کنید.
تاثیر خستگی در بارداری:
کارهایی که سبب خستگی بیش از حد شما میشود انجام ندهید زیرا که تاثیر منفی روی جنین میگذارد ورزش منظم و معتدل و پیاده روی سبک داشته باشید یک جا ماندن و بی تحرکی در بارداری بسیار مضر است و موجب تحلیل در دفع مواد زائد بدن میشود.
مدت زمان ورزش در بارداری:
مدت زمان ورزش و پیاده روی خود را بر اساس قوه بدنی خود تنظیم کنید اگر در زمستان پیاده روی میکنید بهتر است هنگام ظهر این کار را انجام دهید خواب و استراحت و آسایش در زن باردار باید کمی بیشتر دقت شود و از بی تحرکی زیاد هم بپرهیزید. تا فرزند سالم و زایمان راحت تری داشته باشید.
شرایط خوابیدن بانوان باردار:
هنگام خواب از اشیای سنگین دور باشید و در جای مناسب شب دراز بکشید و از قرار گرفتن در موقعیت های ترسناک و استشمام بوهای تند جلوگیری کنید لباس مناسب بپوشید به طوری که جسم شما در راحتی کامل باشد تا بتوانید ذهنی آرام داشته باشید.
تاثیر هوای تازه بر بانوان باردار:
خانم باردار در همه اوقات از هوای تازه غافل نشود از قرار گرفتن در هوای بسیار سرد یا بسیار گرم پرهیزید.
ممنوعیت های بارداری که باید جدی بگیرید:
از کارهایی مثل فصد یا رگ زدن و حجامت و دادن مسهل به زن حامله باید جلوگیری شود مگر در شرایط خاص آن هم با تشخیص پزشک متخصص
گفتار پایانی:
دوستان عزیز در این مقاله در مورد نکات بهداشتی در دوران بارداری بیان شد،امیدواریم تا با استفاده از این نکات در این دوران بهترین دوران را داشته باشید .