بارداری و نکات بارداری
بارداری و نکات بارداری

نکات کوتاه به خانم های بار دار

نگرانی سلامت جنین جزئی از فرآیند مادر‌شدن است. مادران باردار مدام در این  فکر هستند  که چه  کاری انجام بدهند  تا فرزندشان در رحم دچار مشکل  خاص نشوند .اگر صاحب کودکی شدند  با نقایص مادرزادی باعث می شوند  خود را سرزنش کنند  که نکند مرتکب اشتباه خاصی شده‌اند.

ورزش بارداری  و تغذیه، نکات زیادی در عرف وجود دارد، اما  مشخص  است که یک  مادر باردار باید از غذاهای سالم و تازه  که برای او مفید است استفاده کند، از میوه و سبزی تا حد ممکن استفاده کند و گوشت و مواد پروتئینی را  تا می تواند فراموش نکند. شیر و تخم‌مرغ هم جزو همین دسته مواد غذایی است.

سه ماهه اول
در سه ماهه اول ـ یکی از مهمترین   زمان تشکیل جنین است وباید مادر مراقب باشد  و بسیار آسیب‌پذیر است ـ برای رشد نیاز چندانی به انرژی زیاد  ندارد. پس مواد نشاسته‌ای مثل برنج ، نان و سیب‌زمینی و همین‌طور مواد پرانرژی چون روغن و کره چندان مورد خیلی مورد  نیاز نیست چون جنین از موادی که ذخیره می کند در بدن مادر به اندازه مورد نیازش دریافت می‌کند؛ اما مواد معدنی و ویتامین‌ها در درجه اول  بسیار لازم است، زیرا برخی از این مواد در بدن مادر ذخیره نمی‌شود و بهتر است مادر، روزانه از مواد حاوی این مواد مغذی  نیز استفاده کند.  هم چنین مصرف سیب و ماهی در سه ماهه اول توصیه می‌شود.

سه ماهه دوم
 سه ماهه دوم و قبل از آن به دلیل خونسازی در بدن جنین، نیاز مادر به آهن بشدت زیاد  می شود . و باید از آهن مکمل به صورت دارو استفاده کنند و در سه‌ماهه سوم، میزان مصرف مواد انرژی‌زا مثل برنج، نان و روغن زیاد کنند، زیرا در این زمان جنین  رشد بیشتری  دارد.
نکته  پیشگیری از صدمات ژنتیکی است که  این صدمات در ۹۵ درصد قابل‌پیش‌بینی نیست، و مادر باید پس از حاملگی با مصرف قرص اسید فولیک از احتمال این صدمات بکاهد. مصرف این قرص از قبل از بارداری تا پایان سه‌ماهه اول از بسیاری صدمات جنین مثل اختلالات رشد سستم عصبی نوزاد می‌کاهد.

سه ماهه سوم
با استفاده از روش‌های آزمایشگاهی و سونوگرافی خوش بختانه  می‌توان بیش از ۹۰ درصد بیماری‌های مادرزادی جنین را تشخیص داد سونوگرافی در ۱۰ تا ۱۴ هفتگی همراه با تست‌های غربالگری که دو بار ـ ابتدا در ۱۰ تا ۱۴ هفتگی و دیگری در ۱۵ تا ۲۰ هفتگی ـ انجام می‌شود، بخوبی می‌تواند مشکلات ژنتیکی و مادرزادی جنین را نشان دهد.

یک سونوگرافی مجدد در ۱۸ تا ۲۰ هفتگی می‌تونه  مشکلاتی که با آزمایش‌ها و سونوگرافی اولیه دیده نشده  نشان بدهد البته این‌روش‌ها صددرصد بیماری‌های جنین را نشان نمی‌دهد. در تمام این موارد باید دانست این روش‌ها، روش غربالگری است؛ یعنی موارد مشکوک را نشان می‌دهد و برای تشخیص قطعی نیاز به روش‌های پیچیده تشخیصی است.

درباره‌ی آزاده

حتما ببینید

خشکی واژن و علت آن و راه های درمان آن با روغن های گیاهی

خشکی واژن و علت آن و راه های درمان آن با روغن های گیاهی

خشکی واژن و راه های درمان آن : زنان را بیماری های زیادی تهدید می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *