چند نکته اخلاقی و عبادی و تربیتی در رابطه با رفتار کودکان

چند نکته اخلاقی و عبادی و تربیتی در رابطه با رفتار کودکان

سلام ماه سرایی عزیز. در این مقاله می خواهیم شما را با چند نکته اخلاقی و عبادی و تربیتی در رابطه با رفتار کودکان  آشنا کنیم.

هدیه دادن به دختر:

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که والدین در ارتباط با فرزندانشان مرتکب می شوند و در آینده حتی خودشان نیز گرفتار عواقب چنین رفتار نادرستی خواهند شد.  این است که بدانید، فرزندان شما از لحظه تولد از قدرت فهم و درک برخوردارند و از همان لحظه ورود به دنیا باید تربیت شوند.

بر اساس آیه 50از سوره شوری فرزند دختر، جلوه سلطنت و پادشاهی ، تجلی اراده او درآفرینش و نور دانایی و توانایی او نسبت به انسان است.

در روایات احترام به دختر بسیار است. شخصی که به بازار برود، و خرید کند و آن را به خانه برای زن و فرزندانببرد، مانند کسی است که بار مستمندان را به دوش کشیده، او در خانه دختران را در گرفتن هدیه مقدم بدارد.

بافرزند خود کودکانه بازی کنید:

بازی بزرگسالان با کودکان  در برنامه های تربیتی امروز،اصل تربیتی بسیار مهم است.

طبق روایات متعدد شخصی که نزد او کودکی است باید در پرورش وی ،کودکانه رفتار نماید.

از حضرت علی (ع) منقول است که می فرمایند: کسی که کودکی دارد. باید در راه تربیت او خود را تا سرحد طفولیت و کودکی تنزل دهد.

گریه کودک:

کودک خود را به خاطر گریه کردن تنبیه نکنید.اگر توان تشخیص گریه های کودک را ندارید، میتوانید با چند روش ساده و راحت آن ها را ساکت و آرام کرد.

  1. پستانک یا انگشت کودک را در دهان او بگذارید تا آرام شود.
  2. موسیقی
  3. آب گرم
  4. هوای تازه
  5. بغل کردن کودک
  6. حرکت کردن و راه بردن کودک
  7. ماساژدادن
  8. تعویض لباس
  9. تعویض پوشک

چند نکته اخلاقی و عبادی و تربیتی در رابطه با رفتار کودکان

بوسیدن فرزندان:

در روایات بسیار به بوسیدن فرزندان توصیه شده است. وبرای هر بوسیدنی نسبت به فرزندان درجه ای در بهشت نصیب شما می شود.در روانشناسی بوسیدن فرزند تاثیر شگرفی در تربیت او می گذارد.

  • بوسیدن فرزند پرخاشگری او را کاهش میدهد.
  • بوسیدن فرزند انرژی های اضافی او را تخلیه میکند.
  • بوسیدن فرزند باعث میشود رابطه عاطفی و روانی بین فرزند و والدین تقویت شود.
  • بوسیدن فرزند باعث میشود که کودک در کنار والدین احساس امنیت بیشتری بکند.
  • بوسیدن فرزند اشتهای روانی و غذایی او را افزایش میدهد.
  • بوسیدن فرزند یک نوع تن آرامی را برای او فراهم میکند.
  • هنگام بوسیدن فرزند میتوان سفارش های لازم تربیتی و آموزشی را به او گوشزد کرد (در این موقعیت همکاری کودک با شما بیشتر می شود.
  • بچه هایتان را خیلی ببوسید مخصوص‍‍اً دست های آنها را دست هایشان را روی گونه تان بگذارید. زیرا دست، مغز دوم و یک عضو کلیدی و بسیار مهم است. چند نکته اخلاقی و عبادی و تربیتی دیگردر کودک که درادامه مقاله می خوانیم.

سلام کردن به فرزندان:

با سلام کردن به فرزندتان به او شخصیت دهید. اگر کودک به بزرگترها سلام کرد، لازم است به گرمی جواب او را بگویند و با این عمل شخصیت او را مورد اعتنا و احترام قرار دهند.

اما از صفات پسندیده پیامبر بزرگ اسلام این بود، که به تمام مردم از کوچک و بزرگ سلام می کردند.

تمسخر نکردن کودک:

کودک را در کارهای کودکانه  خود تمسخر نکنید و کارهایش را احمقانه نخوانید. سعی کنید شجاعت و جسور بودن را به کودک آموزش دهید. آسیب هایی که تمسخر کردن به کودک وارد میکند.

  • ایجاد ترس و اضطراب
  • مبتلا شدن کودک به افسردگی
  • ناتوان شدن کودک درمهارت های اجتماعی و تحصیلی
  • ناتوان کردن کودک در برقراری ارتباط سالم با دیگران
  • ویران کردن اعتماد به نفس کودک
  • از دست رفتن مهارت نه گفتن در کودک
  • ایجاد خود کم بینی درکودک

لوس کردن کودک:

لوس کردن کودک آن ها را موجوداتی ضعیف و بی اراده و خودخواه بار می آورد. این کودکان در ایام کودکی ،پدران و مادران خود را با کارهای نادرست به زحمت می اندازند. کودک لوس از طرفی توقع دارد. زن و مرد اجتماع مانند پدر و مادرش او را نوازش کنند و بی حساب احترامش نمایند و اوامر او را بی چون و چرا به کار بندند.

وقتی میبیند که مردم نه تنها احترامش نمی کنند، بلکه در مقابل این توقع بیجا مسخره اش مینمایند، سخت ناراحت می شود و در خود احساس حقارت و پستی می نماید.

از طرف دیگر شکست های درونی و ناکامی های روانی که منشا عقده حقارت شده است، او را تند خو و عصبی ، بی حوصله و بداخلاق می کند. به مردم بدبین می شود و با کلمات زشت و رفتار ناپسندخویش آنان را خشمگین و ناراحت می نماید.

راستگویی کودک:

یکی از وظایف والدین در تربیت فرزند پرورش فطرت راستگویی کودک است. آن ها موظف هستند در خانه طوری رفتار نمایند. که کودکان به راستی و راستگویی عادت کنند. این امر از پرورش بسیاری ازصفات در کودکان دشوارتر  است و مراقبتهای علمی و عملی بسیاری لازم است. به او یاد دهید که راستگویی در هر حال، بهتر از دروغگویی است. حتی اگر عواقبی در پی داشته باشد.

راهکارهایی برای راستگویی کودک:

وقتی فرزندتان کار اشتباهی انجام می دهد، او را تنبیه کنید. اما بگویید به خاطر راستگویی اش، در مجازات او تخفیف قائل می‌شوید.
رابطه ای دوستانه با فرزندتان داشته باشید و فضا را طوری پیش ببرید که او بتواند به راحتی درباره اشتباهاتش،  افکارش با شما صحبت کند.

از فرزندتان بازجویی نکنید وبگزارید با صداقت مطلبی را با شما درمیان بگذارد، دوستانه درباره موضوع با او صحبت کنید. در این صورت، احتمال اینکه به دروغ و پنهان کاری متوسل شود کمتر است.
مسئولیت پذیری را به او یاد دهید.  باید مسئولیت کاری را که کرده است را بپذیرد و اگر لازم است، به خاطرش عذرخواهی کند.
از سنین خیلی پایین با فرزندتان درباره ارزش صداقت صحبت کنید.

برای راستگویی هایش به او جایزه بدهید .
برای فرزندتان الگوی صداقت باشید. اگر خود شما صادق نباشید، نمی توانید انتظار داشته باشید که فرزندتان هم صداقت را یاد بگیرد.

منبع: مجله ماه سرا

 

درباره‌ی ریحانه

حتما ببینید

خشکی واژن و علت آن و راه های درمان آن با روغن های گیاهی

خشکی واژن و علت آن و راه های درمان آن با روغن های گیاهی

خشکی واژن و راه های درمان آن : زنان را بیماری های زیادی تهدید می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *