باسلام ماه سرایی عزیزدر این مقاله می خواهیم شما را با خواص شگفت انگیز زرشک در طب سنتی برای سلامتی بدن آشنا کنیم.
آشنایی با گیاه زرشک:
زرشک طبیعتی سرد و خشک دارد، از این رو افرادی که مزاج سرد و خشک دارند. نباید در مصرف آن زیاده روی کنند، اما با این وجود نمیتوان خواص فوق العاده آن را نادیده گرفت.
زرشک قابض (جمع کننده) است. یعنی اگر کسی اسهال داشته باشد، میتواند مفید باشد بهخصوص در افراد گرم مزاج همچنین زیاده روی در مصرف آن یبوست ایجاد میکند.
زرشک ضد صفرا است. تشنگی و حرارت معده و کبد را مهار میکند. (علامت حرارت کبد این است که شخص حس میکند از درون گرم است و هوای گرم از گلوی فرد بیرون میآید و همچنین تشنگی و خشکی دهان ممکن است وجود داشته باشد.
خواص درمانی آب زرشک:
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین ث
- تصفیه کننده خون
- تنظیم فشارخون
- پایین آورنده چربی خون
- پایین آورنده اوره
- شستشوی کبد و کلیه
- بهترین دوست کبد و پوست
- روشن کننده پوست صورت
- بهترین در درمان آفت دهان
- مفید در درمان جوش صورت و بدن
- بهبود گوارش و کوچک کننده شکم
- مفید در درمان سنگ کیسه صفرا
- رفع عطش (بهترین برای افرادی که بیش از اندازه به آب احساس نیاز می کنند )
بهترین جایگزین برای قرص متفورمین
خواص آب زرشک طبیعی:
آب زرشک برای سم زدایی خون، کبد و کلیه، کاهش فشارخون بالا، درمان دیابت، کاهش چربی و کلسترول خون، درمان جوش صورت، لاغری و کاهش وزن و درمان سنگ کیسه صفرا مفید می باشد.
طرز تهیه آب زرشک:
مقداری زرشک را خوب بشویید و ۲۴ ساعت در آب خیس کنید، سپس آن را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. از صافی رد کنید آب زرشک شما آماده است.
- بهترین دوست کبد و پوست
- روشن کننده پوست صورت
- مفید در درمان جوش صورت و بدن
- بهبود گوارش و کوچک کننده شکم
- ضد قند و چربی
- کاهش فشار خون
- شستشو دهنده و نابود کننده سنگ مثانه وکلیه
- کوچک کردن شکم
- تقویت قلب
- باز کردن رگها
- تسکین دهنده روان واعصاب
- ترمیم سلول های مغز به خاطر زرشک.
چه افرادی آب زرشک مصرف کنند؟
- افرادی که غلظت خون بالا دارند.
- افرادی که موهایشان نازک است.
- افرادی که زیاد سیگار می کشند.
- افرادی که مشکلات کبدی دارند.
- دمنوش زرشک قویترین چربیسوز شکم و پهلو
- دو قاشق غذا خوری زرشک تازه یا زرشک خشک رو با دو لیوان آب جوش به مدت 15 دقیقه بجوشانید ، سپس یک شاخه کوچک نبات به آن بیافزایید و میل نمایید. از خواص شگفت انگیز زرشک در طب سنتی این است که،
- با خوردن روزی یک یا دو لیوان از این دمنوش قبل از ناهار و شام به جنگ چربی های شکم و پهلو بروید.
- آب زرشک میتواند در کاهش حالت تهوع و استفراغ مفید باشد و دانه آن به تنهایی و یا به همراه ادویه مناسب جهت بهبود علائم برخی از انواع زخم روده مؤثر است.
- آب زرشک مانع تهوع و استفراغی است که ناشی از صفرا است. افرادی که مزاج سردی دارند باید آب زرشک را شیرین کرده و مصرف کنند. میتوان زرشک را در آب ریخته پودر نبات و یا عسل نیز به آن اضافه کرده و ملایم بجوشانید. تا پخته و نرم شده و آب آن، شربت زرشک بوده و خود زرشکها نیز، مربا محسوب میشوند. این فرآوردهها، دارای سردی کمتری نسبت به زرشک بوده و برای افرادی که با مصرف خود زرشک اذیت میشوند (دچار سردی معده یا مزاج میشوند) مناسب است. پس سرد مزاجان بهتر است ، از این محصولات استفاده کنند تا هم از فواید زرشک بهرهمند شوند و هم عارضه به ایشان نرسد.
خطرات و هشدارها:
از دیدگاه طب سنتی مصرف زرشک در افراد دارای مزاج سرد و سوءمزاجات بلغمی و سوداوی و افراد مبتلا به قولنج و نفخ مضر است. افراد باردار مخصوصاً در سه ماهه اول بارداری باید از مصرف بی رویه زرشک پرهیز کنند چون ممکن است باعث ایجاد نقایصی در جنین شود ، زیرا آلکالوئیدها ، محرک رحم و موجب آسیب به جنین در روند رشد داخل رحمی (تراتوژن) هستند . مصرف زرشک میتواند باعث کاهش فعالیت پلاکتی شده و در بیماران مصرف کننده داروهای ضد انعقاد دارای احتیاط و تداخل اثر است.