۵ علت افزایش وزن زنان در عادت ماهیانه

۵ علت افزایش وزن زنان در عادت ماهیانه

زندگی، مثل اغلب چیز هایی که به دوران قاعدگی مربوط می شود، احساسی که زنان در مورد افزایش وزن در این دوره دارند، همه در ذهنشان نیست و دلایل روانی و فیزیولوژیکی دارد. دلایلی که می توانیم با کار هایی اثر آن ها را کم تر و به بدنمان کمک کنیم.

بنابراین در مورد علت این افزایش وزن باید بدانیم:

۱. حبس مایعات

احساس نفخ مسئله شایع در دوران قاعدگی است. در عادت ماهیانه هورمون های تولیدمثل زن مانند استروژن و پروژسترون در سطح بالایی قرار دارند که منجر به تغییر در بدن در مورد سدیم و در نتیجه موجب حبس شدن مایعات می شود. این اتفاق ممکن است در نیمه دوم دوره قاعدگی هم بیشتر باشد، وقتی استروژن و پروژسترون در بالاترین حد خودشان هستند.

برای دورتر شدن از این عارضه، در نیمه دوم چرخه قاعدگی از خوردن غذا های شور خودداری کنید.

۲. یبوست

پروژسترون باعث آرامش عضلات می شود و در نهایت منجر به کاهش عملکرد دستگاه گوارش می شود. این اتفاق می تواند منجر به نفخ و یبوست در بعضی از زنان شود.

برای کاهش نفخ و یبوست در رژیم غذایی این دوره خود مقدار فیبر را افزایش دهید.

۳. افزایش مصرف مواد غذایی

پروژسترون در نیمه دوم چرخه قاعدگی نقش دیگری را نیز ایفا می کند. اشتها را افزایش می دهد و باعث می شود بیشتر غذا بخورید. پرخوری مداوم که با افزایش فعالیت بدنی جبران نشود می تواند منجر به افزایش وزن دائمی شود.

برای جلوگیری از افزایش وزن، از غذا هایی که کیفیت بالایی ندارد و رژیم غذایی غنی نیستند خودداری کنید.

۴. سندروم قبل از قاعدگی (PMS)

برای اغلب زنان، عادت ماهیانه آن ها با حداقل یکی از علائم شناخته شده سندروم قبل از قاعدگی یا PMS حدود یک یا دو هفته قبل از شروع عادت ماهیانه آن ها شروع می شود. نفخ، هوس غذا و افزایش وزن از شایع ترین علائم است. در مطالعه ۲۵۹ زن سالم با عادت ماهیانه منظم، افزایش قابل توجه اشتها، مصرف پروتئین و هوس های غذایی مانند شکلات، شیرینی و شوری وجود داشته است.

۵. سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

اگر دوره های نامنظم افزایش وزن را تجربه می کنید ممکن است موجب نگرانی شما شده باشد. سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) موجب عدم تعادل هورمون های تولید مثل و در نتیجه ایجاد مشکلات متابولیسم می شود.

در زنان چاق مبتلا به سندروم پلی کیستیک، کاهش وزن ممکن است به تنظیم چرخه عادت ماهیانه آن ها کمک کند. خود چربی می تواند استروژن تولید کند که می تواند تعادل هورمونی را تحت تأثیر قرار دهد. چرخه های قاعدگی نامنظم باعث افزایش وزن نمی شوند، بلکه افزایش وزن موجب ایجاد چرخه های قاعدگی نامنظم می شود.

 

درباره‌ی امیر محمد

حتما ببینید

زناشویی :10 نیاز عاطفی مهم در رابطه زناشویی که باید بدانید.

زناشویی :10 نیاز عاطفی مهم در رابطه زناشویی که باید بدانید.

نیازهای عاطفی مهم در رابطه زناشویی : زمانی در انسان حس رضایت و خوشحالی به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *