اصول مهم در آداب معاشرت برای ارتباط بیشتر در بین افراد جامعه

اصول مهم در آداب معاشرت برای ارتباط بیشتر در بین افراد جامعه

سلام ماه سرایی عزیز. در این مقاله می خواهیم شما را با اصول مهم در آداب معاشرت برای ارتباط بیشتر در بین افراد جامعه آشنا کنیم.

آداب معاشرت:

دوست داریم زندگی هایمان ، سرشار از صمیمیت و خونگرمی و صفا باشد. حریم انسان ها و حرمت همگان ، محفوظ  بماند.پایداری و استحکام رابطه های مردمی ، در سایه رعایت نکاتی است که برگرفته از حقوق متقابل افراد جامعه باشد.در اینکه چگونه باید زیست و چگونه بادیگران رابطه داشت ،نکته ای است که در قالب آداب معاشرت بیان می شود.

یادآوری مهم:

  • لازم نیست یکدیگر را تحمل کنیم.
  • کافیست همدیگر را قضاوت نکنیم.
  • لازم نیست برای شاد کردن یکدیگر تلاش کنیم،
  • کافیست بهم آزار نرسانیم.
  • حتی لازم نیست یکدیگر را دوست داشته باشیم.
  • فقط کافیست دشمن هم نباشیم.
  • در کنار هم شاد بودن و با آرامش زیستن.

معرفی افراد به یکدیگر:

چه در یک موقعیت شغلی باشید و چه اجتماعی، افرادنسبت به یکدیگر روابط متقابل دارند. اگر فراموش کنید که دو نفر را به هم معرفی کنید، بسیار زشت و ناشیانه به نظر خواهد رسید. زیرا شما تنها آشنای مشترک آنها هستید. پس افراد نسبت یکدیگر حقوق متقابل دارند.

قوانین پذیرفته شده‌ای برای نحوه معرفی کردن حرفه‌ای وجود دارد (مثل اول گفتن نام فردی که از نظر حرفه‌ای مقام بالاتری دارد) ، اما هیچکدام از آنها به اندازه اینکه یادتان نرود . آنها را به هم معرفی کنید، مهم نیست.اصول مهم در آداب معاشرت برای ارتباط بیشتر و بهتر را در ادامه مطالب می خوانیم.

بحث نکردن برای صورتحساب:

در جامعه انسانی جزبا مراعات دیگران و حقوقشان وضع رفتاری سامان نمی پذیرد. این یک قانون ساده برای موقعیت‌های غذا‌خوری دسته‌جمعی در بیرون از منزل است. همیشه برای پرداخت کردن یا سهیم شدن در پرداخت آماده باشید. باید پیش‌بینی کنید که یکی از اعضای گروه به خود اجازه بدهد که غذایی فوق‌العاده گران سفارش دهد.

اگر چنین مسائلی بارها موجب اذیتتان بوده است، به جای اینکه در رستوران سر صورتحساب بحث کنید، در موقعیتی دیگر با آن برخورد کنید. علاوه‌براین، خیلی راحت می‌توانید در چنین موقعیتی نشان دهید. که فردی بخشنده و بزرگوار هستید. با این روش بسیاری از مشکلات یا پیش نخواهد آمد یا برطرف خواهدشد.

به موقع سر قرار حاضرشویم:

آدمها دوست دارند که حس کنند بر آنها ارزش گذاشته می‌شود. و اگر به دنبال راهی مطمئن هستید که به کسی نشان دهید. هیچ ارزشی برای او قائل نیستید، دیر سر قرارتان با او برسید. می‌توانید ۲۰ دقیقه دیرتر با یک توضیح خوب و منطقی برسید اما بالاخره بهانه شما هر چه که باشد، فرد مقابل به این فکر خواهد کرد. که چرا باید بیش از شما برای رابطه ‌تان ارزش و احترام قائل باشد.نه تنها دیر رسیدن بلکه زود رفتن یه سر قرار نیز در ارتباطات اجتماعی پسندیده نیست.  بخصوص در یک موقعیت کاری، در برخورد با مشتریان و رئیس، دیر رسیدن راهی بسیار عالی برای جدا کرن کارمندان توانا و ملاحظه‌کار و کارمندان بهانه‌گیر و بی‌توجه است.اصول مهم در آداب معاشرت برای افراد بسیار است.

اصول مهم در آداب معاشرت برای ارتباط بیشتر در بین افراد جامعه

شاخص رفتاردر اماکن عمومی:

  1. در مکان‌های عمومی با صدای بلند صحبت نکنید.
  2. هنگامی که در مکان‌هایی نظیر وسایل حمل و نقل عمومی و یا در نوبت درمانگاه قرار دارید به دیگران زل نزنید.
  3. از انداختن آب دهان در محافل عمومی خودداری کنید.
  4. در مورد قوانین اجتماعی و شهروندی بیشتر مطالعه کرده و حقوق دیگران را پایمال نکنید. زیر پا گذاشتن حق دیگران هرگز شما را زرنگ جلوه نمی‌دهد.
  5. در برخورد با دیگران و انجام رفتارهایتان آرامش خود را حفظ کنید. رعایت نکردن این نکته شما را عجول یا مضطرب نشان می‌دهد و ممکن است باعث نگرانی دیگران نیز شود.
  6. برای اینکه سر بحث را با دیگران باز کنید از آن‌ها سؤال‌های شخصی نپرسید.

آداب صحیح غذا خوردن:

غذا خوردن برای بسیاری از افراد  امری عادی و طبیعی به نظر می‌رسداما غافل از این که نکات بسیار ریزی در آداب غذاخوردن یا نوشیدن وجود دارد. اهیت بسیار بالایی در روابط بین افراد دارد.

  • اینکه موقع غذاخوردن خوردنی ها رو با دو دست به افراد تعارف کنیم.
  • برای برش غذا از کارد و چنگال استفاده کنید و این کار را با دست انجام ندهید.
  • با دهان پر با دیگران صحبت نکنید.
  • در حال تکیه دادن غذا نخورید.
  • از هیچ غذایی بهانه نگیرید به انتخابهای یکدیگر احترام بگذاریم.
  • آرام غذا بخورید و نوشیدنی‌های خود را هورت نکشید.
  • در میان جمع از خلال دندان استفاده نکنید و این کار را در تنهایی انجام دهید.
  • مثل حیوانات غذا خوردن یکی از بدترین اشتباهات اجتماعی است. این عادت زشت نه تنها شما را زیر سوال می‌برد بلکه اطرافینتان که می‌خواهند از غذای خود لذت ببرند را نیز مشمئز می‌کند.
  • این مسئله مخصوصاً برای خانم‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و نشانه یک مرد بی‌کلاس است.

شاخص مهم در پوشش:

نحوه پوشش هر فرد در موقعیت‌های گوناگون می‌تواند یکی از شاخص‌های مهم در معرفی کردن او باشد. شما با نوع لباس پوشیدن خود به میزان زیادی بر دیگران تأثیر می‌گذارید . و به طور غیر کلامی پیام‌هایی را به آن ها منتقل می‌کنید. اهمیت داشتن پوشش در آداب معاشرت به معنی این نیست که باید حتماً از لباس‌های گران بها استفاده کنید. بلکه با رعایت برخی نکات می‌توانید از همان چیزهایی که دارید بهترین استفاده را داشته باشید.

چند نکته کوتاه با نحوه پوشش:

  1. در هر مکان متناسب با موقعیت لباس بپوشید. برای مثال استفاده از لباس‌های اسپورت و ورزشی زمانی که به یک قرار کاری می‌روید اصلاً مناسب نیست.
  2. متناسب با اندام خود لباس بپوشید. از لباس‌هایی که بیش از حد شما را چاق یا لاغر نشان می‌دهند بپرهیزید.
  3. اگر می‌خواهید بلندتر دیده شوید از لباس‌هایی با خطوط عمودی استفاده کنید.
  4. لباسهای تیره برای افراد چاق و لباس‌های روشن برای افراد لاغر مناسب‌تر هستند.
  5. از عطرهای بسیار تند استفاده نکنید.
  6. قبل از آنکه به مد بودن یا نبودن لباس‌هایتان اهمیت بدهید. ببینید که آن‌ها برای شما و موقعیت مناسب هستند یا خیر.

تقدیم محل نشستن خود به دیگران:

برای این که فردی خودمحور به نظر نرسد، قانون تقدیم محل نشستن خود به فردی که نیاز بیشتری به آن دارد. یکی از اصول شخصیتی اساسی انسان بوده و هیچ نیازی به بحث درمورد سیاست‌های جنسیتی ندارد.

شاید آن زن باردار یا پیرزن ناتوان آنقدرها نیازی به صندلی شما در اتوبوس نداشته باشند و شاید شما روز بسیار بدی داشته‌اید، پاهایتان درد می‌کند و اتوبوس هم پر از آدم‌های بدبخت و بیچاره است . اما به هر ترتیبی هست از نیاز خود چشم‌پوشی کرده و صندلیتان را به فردی نیازمندتر تقدیم کنید.

برخورد صحیح با پرسنل خدمات:

هیچ اشکالی ندارد که با اشاره ابراز کنید. که از خدماتی رضایت نداشته‌اید . اما درست نیست که اگر خیلی وضع مالی خوبی ندارید. یا برای هزینه‌های آن خدمات آمادگی نداشتید، از تذکر دادن خودداری کنید. درست هم نیست که بخاطر اشکالات خیلی کوچک غذای رستوران را پس بفرستید و با کارمندان و پرسنل طوری رفتار کنید که انگار مستخدم شما هستند

فقط و فقط درمورد خودتان صحبت کنید:

تامل در اینکه چه خصلتها و برخوردها و روحیه هایی سبب می شود انسان ، دوستان خود را از دست بدهد ضروری است. خودپرستی اصلاً خصوصیت جالبی نیست. درست است که بعضی افراد بخاطر غرور و خودخواهی که دارند افراد را به سمت خود جذب می‌کنند . اما دلیل نمی‌شود که شما هم از آنها تقلید کنید. اینکه در مکالمات و گفتگوها فقط خودتان حرف بزنید و به هیچکس اجازه حرف زدن ندهید هم اصلاً کار زیبایی نیست چون دقیقاً همان نتیجه را دارد.

اجازه بدهید دیگران هم نظراتشان را بگویند و وقتی از شما سوال می‌کنند نیازی نیست برای همه سوالات سه ساعت جواب بدهید. سعی کنید از دیگران سوال کنید این باعث می‌شود احساس کنند به جز خودتان برای دیگران هم ارزش قائل هستید.

رعایت نکردن آداب ونظم موجود درباشگاه ورزشی:

آداب باشگاه رفتن بسیار ساده است اما با اینحال خیلی‌ها هستند که با رعایت نکردن این آداب باشگاه را به محیطی ناخوشایند تبدیل می‌کنند. اینها همان‌هایی هستند که یک دستگاه ورزشی را دقایق متمادی اشغال می‌کنند. بی آنکه به نظر برسد کار مفیدی با آن انجام بدهند. همان‌هایی که وزنه‌ها و دمبل‌ها را وسط باشگاه رها می‌کنند. و بعد از انجام کار آن را سر جای خود قرار نمی‌دهند و ممکن است پای کسی به آنها گیر کند و موجب صدمه زدن به دیگران شوند. همان‌هایی که موقع نشستن روی دستگاه‌ها از حوله شخصی استفاده نمی‌کنند و جای عرق بدنشان را روی همه دستگاه‌ها بر جای می‌گذارند.

یک قانون کلی شاید بتواند همه باشگاه‌ها را از شر چنین افرادی خلاص کند، نباید طوری رفتار کنید. که انگار مهمترین آدم روی زمین هستید. طوری رفتار کنید که در آن فضا با دیگران شریک هستید.

منبع: مجله ماه سرا

 

 

 

درباره‌ی ریحانه

حتما ببینید

زناشویی:علائم و نشانه های زندگی با زن خودشیفته که باید مردان بدانند.

زناشویی:علائم و نشانه های زندگی با زن خودشیفته که باید مردان بدانند.

زندگی با زن خودشیفته : یکی از نکاتی که باید مردان در زمان انتخاب همسر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *