انتخاب اتاق مناسب کار
اگر توانایی این را داشته باشید که یکی از اتاقهای منزلتان را بهعنوان محل دنجی برای این منظور انتخاب کنید، خیلی خوششانس هستید. در غیر این صورت، با تعیین محل مناسب در گوشهای از منزلتان میتوانید به این امر دست یابید. شما میتوانید از قسمتهای بلااستفاده مانند کنجها و زیر پله بهره ببرید.
اتاق کار باید فضایی آرام و جذاب باشد تا هم انگیزهای برای انجام کار در شما ایجاد کند و هم آرامش و تمرکز کافی برای انجام کار در آن وجود داشته باشد. اولین قدم انتخاب یک اتاق مناسب برای کار است. اتاقی را برای کار در نظر بگیرید که از فضای پر سروصدای خانه دور باشد و کمترین مزاحمت برایتان ایجاد شود. رفت و آمد افراد خانواده را هم در انتخاب اتاق کار مد نظر قرار دهید. وجود پنجره در اتاق کار میتواند در دلباز شدن فضا کمک کند.
عناصر جداکننده فضای کار از دیگر فضاها
درصورتیکه برای انجام کارهایتان اتاق اختصاصی ندارید، مجبور هستید یک فضا را برای چند کاربری تقسیم کنید. برای مشخص کردن مرز فضاهای مختلف از وسایل گوناگونی استفاده میشود، اما توجه داشته باشید که عنصر جداکننده، نقش دکوراتیو داشته باشد تا علاوه بر داشتن کارایی لازم، زیبا و دلنشین نیز باشد. در این قسمت دو عنصر مهم و شناختهشده را شرح میدهیم، پس با ما همراه باشید. پاراوان بهعنوان یک عنصر ارزشمند، سالهاست که در این مسیر ما را همراهی میکند. از مزایای خوب این عنصر، سبکی و قابلیت جابهجایی راحت آن است. گزینه بعدی شما کتابخانه است. شما میتوانید از فضای کتابخانه بهعنوان نگهداری برخی لوازم جانبی و پوشههای کاری استفاده کنید. همچنین به دلیل قطور بودن آن، عایق صوتی مناسبی برای آرامش فضای کارتان نیز به شمار میآید.
مبلمان در طراحی اتاق کار
وجود یک صندلی راحت و استاندارد برای انجام کار از اولین ابزارهای لازم برای طراحی یک اتاق کار است. با توجه به نوع کاری که انجام میدهید مناسبترین صندلی را تهیه کنید. ممکن است یک صندلی مناسب برای میز نور طراحی با صندلی که پشت میزکار با لپتاب قرار میگیرد متفاوت باشد.
اکسسوریهایی برای اتاق کار
با توجه به نوع سبک طراحی داخلی اتاق کارتان میتوانید از وسایل و عناصر هماهنگ با سبک طراحی را به کار ببرید. برای داشتن آرامش در اتاق کار بهتر است در به کار بردن وسایل تزیینی زیاده روی نکنید چرا که یکی از عوامل موثر در تمرکز شما خلوت بودن محیط اطراف است. برای داشتن فضایی که به شما انگیزه کار بدهد میتوانید خلاقیت به خرج بدهید، مثلا وجود یک تختهسیاه و یا تابلو وایتبرد برای نوشتن کارها و برنامههای روزانه کاری کمک کننده خواهد بود.
نور در طراحی اتاق کار در منزل
از نظر سلامت روحی و جسمی، وجود نور کافی و با شدت و رنگ و جهت مناسب در اتاق کار ضروری است. در نتیجه این اصل ا فراموش نکنید. سعی کنید در طول روز از نور طبیعی بهره کافی را ببرید. از پردههایی استفاده کنید که به راحتی جمع و پهن شوند تا بتوانید در زمانهای پر نور و کم نور، میزان ورود نور خورشید را کنترل کنید. از روشناییهای مناسب برای شب استفاده کنید تا چشمان شما آسیب کمتری ببینند.
گیاهان در طراحی اتاق کار در منزل
اگر نور کافی در اتاق کار داشته باشید، گیاهان آپارتمانی می توانند جذابیت و دلبازی اتاق کار شما را تکمیل کنند در اینصورت کمتر دچار خستگی و کسالت ناشی از کار زیاد میشوید. گیاهان تصفیه کننده هوا میتوانند به تمیزتر شدن هوای اتاق کارتان کمک کنند.گیاهان با رنگ سبزی که دارند و همچنین خاصیت تصفیه کنندگی، باعث سرحالی و نشاط شما خواهند شد.
طراحی اتاق کار در منزل، ساماندهی وسایل
نظم، اصل مهمی برای ایجاد تمرکز در حین کار است. در طراحی اتاق کار قرارگرفتن وسایل در جای مشخص و منظم بسیار اهمیت دارد، زیرا در صورتی که به هر وسیلهای نیاز داشته باشید به راحتی و با کمترین اتلاف وقت آن را پیدا میکنید و روند کار شما منظمتر خواهد بود. وقتی محیط کار شما منظم باشد ذهن شما نیز ناخودآگاه نظم و تمرکز بیشتری مییابد. استفاده از وسایل نظمدهنده و قفسههایی که مناسب ساماندهی وسایل و مدارک شما هستند بسیار به شما کمک خواهد کرد.
میز کار
انتخاب میز کار مناسب در منزل، یک امری ضروری است. میز کاری که در منزل مورداستفاده قرار میگیرد با نمونه آن در محل کار متفاوت است. سبک، رنگ و ابعاد میز باید با توجه به دیگر مبلمان و لوازم اتاق موردنظر انتخاب شود. این نکته را در نظر داشته باشید که میز کاری که در منزل استفاده میشود، صرفاً برای انجام کارهای اداری نیست. انتخاب یک میز مناسب کمک میکند از کارهایی مانند مطالعه، یادداشتهای روزانه، کار با لپ تاب یا کامپیوتر شخصی، لذت ببرید؛ کارهایی که شاید انجامشان در پایان روز خیلی خوشایند شما نباشند. سعی کنید رنگ میزتان را طوری انتخاب کنید که بعد از یک روز کاری بتواند شما را سر ذوق بیاورد و باعث شود تا آرامش بیشتری به فعالیتهای باقیمانده خود رسیدگی کنید. پیشنهاد میکنیم از رنگهای روشن استفاده کنید. به دنبال میزی خیلی رسمی نروید تا اتاقتان حس و حال اداری به خود نگیرد. ابعاد میز را با ابعاد اتاق، هماهنگ انتخاب کنید. میز نباید فضای زیادی را اشغال کند، پس همیشه توجه داشته باشید که باید فضای حرکتی و دسترسی به دیگر مبلمان در اتاق به راحتی صورت بگیرد.
چراغ مطالعه
درصورتیکه محدودیت فضایی دارید از چراغهای پایهداری استفاده کنید که توسط گیره به میز وصل میشوند و یا قابلیت نصب بر روی دیوار را دارند. توجه داشته باشید که شدت نور لامپ را مناسب با ابعاد میز و ارتفاع چراغ از میز انتخاب نمایید.
قفسه پوشهها
در صورت نیاز به آرشیو پروندهها در منزل، بهترین گزینه در فضاهای کوچک، استفاده از دیوار است. با نصب طبقات دیواری در بالا و اطراف میز علاوه بر استفاده بهینه از فضا، دسترسی به پروندهها را راحتتر خواهید کرد.
لوازم جانبی
ابتدا مشخص کنید برای کار در منزل به چه وسایلی نیاز دارید، سپس لوازمتان را مناسب با متراژ محیط تهیه کنید؛ مثلاً اگر برای انجام کارهایتان به پرینتر، اسکنر، کپی و دورنگار نیازمندید، بهجای اینکه هرکدام را جداگانه تهیه کنید بهتر است یک دستگاه چندکاره خریداری نمایید. با این کار، هم در هزینه و هم در فضا صرفهجویی کردهاید. نکته دیگری که باید ذکر کنیم این است که تا حد امکان از دستگاههای وایرلس یا همان بیسیم استفاده کنید تا از آشفتگی سیمها جلوگیری نمایید.