مجله ماه سرا

خواص شگفت انگیز زرشک در طب سنتی برای سلامتی بدن

باسلام ماه سرایی عزیزدر این مقاله می خواهیم شما را با خواص شگفت انگیز زرشک در طب سنتی برای سلامتی بدن آشنا کنیم.

آشنایی با گیاه زرشک:

زرشک طبیعتی سرد و خشک دارد، از این رو افرادی که مزاج سرد و خشک دارند. نباید در مصرف آن زیاده‌ روی کنند، اما با این وجود نمی‌توان خواص فوق العاده آن را نادیده گرفت.

زرشک قابض (جمع کننده) است. یعنی اگر کسی اسهال داشته باشد، می‌تواند مفید باشد به‌خصوص در افراد گرم مزاج همچنین زیاده‌ روی در مصرف آن یبوست ایجاد می‌کند.

زرشک ضد صفرا است. تشنگی و حرارت معده و کبد را مهار می‌کند. (علامت حرارت کبد این است که شخص حس می‌کند از درون گرم است و هوای گرم از گلوی فرد بیرون می‌آید و همچنین تشنگی و خشکی دهان ممکن است وجود داشته باشد.

خواص درمانی آب زرشک:

بهترین جایگزین برای قرص متفورمین

خواص آب زرشک طبیعی:

آب زرشک برای سم زدایی خون، کبد و کلیه، کاهش فشارخون بالا، درمان دیابت، کاهش چربی و کلسترول خون، درمان جوش صورت، لاغری و کاهش وزن و درمان سنگ کیسه صفرا مفید می باشد.

طرز تهیه آب زرشک:

مقداری زرشک را خوب بشویید و ۲۴ ساعت در آب خیس کنید، سپس آن را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید. از صافی رد کنید آب زرشک شما آماده است.

چه افرادی آب زرشک  مصرف کنند؟

خطرات و هشدارها:

از دیدگاه طب سنتی  مصرف زرشک در افراد دارای مزاج سرد و سوءمزاجات بلغمی و سوداوی و افراد مبتلا به قولنج و نفخ مضر است. افراد باردار مخصوصاً در سه ماهه اول بارداری باید از مصرف بی رویه زرشک پرهیز کنند چون ممکن است باعث ایجاد نقایصی در جنین شود ، زیرا آلکالوئیدها ، محرک رحم و موجب آسیب به جنین در روند رشد داخل رحمی (تراتوژن) هستند . مصرف زرشک می‌تواند باعث کاهش فعالیت پلاکتی شده و در بیماران مصرف کننده داروهای ضد انعقاد دارای احتیاط و تداخل اثر است.

منبع: مجله ماه سرا

 

خروج از نسخه موبایل